Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu / Gıda İşleme Bölümü

Bölümümüz 10. Uluslararası İstanbul Buluş Fuarı ISIF’25’te Yer Alıyor

Bölümümüz 10. Uluslararası İstanbul Buluş Fuarı ISIF’25’te Yer Alıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 17–21 Eylül 2025 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan 10. Uluslararası İstanbul Buluş Fuarı (ISIF’25)’nda temsil edilecek. 

Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz ÖZATAY, Doktorant Çağlar KAYA, Aslı DEMİR ve Enes DEMİR tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na (TÜRKPATENT) patent başvurusu yapılmış olan “Mor Havuçlu Atıştırmalık” başlıklı inovatif ürün ile fuara katılmaya hak kazanıldı.

Söz konusu başarı; ÇOMÜ’nün bilimsel araştırma, yenilikçilik ve girişimcilik vizyonunun güçlü bir yansımasıdır. 

Fonksiyonel gıda alanında geliştirilen ürün, sağlıklı, antioksidan içeriği yüksek ve gelecek nesil tüketici beklentilerine yanıt veren özgün bir katkı sunmaktadır.