Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Meslek Yüksekokulu / Gıda İşleme Bölümü

Gıda İşleme Bölümü Akademik Günleri

.

 2019-2020 Eğitim-öğretim yılı Güz yarıyılının son haftasına girerken “Gıda İşleme Bölümü Akademik Günleri”nin ilki gerçekleştirdi. Konferansa Ezine Meslek Yüksekokulu müdürü Doç.Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Ezine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kamil Çalışal, S.S. Geyikli Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Tayfur Can ve Başkan yardımcısı Fırat Sezgin, Geyikli Çok Programlı Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Esra Ergin, Ezine Meslek Yüksekokulu kardeş okul-kardeş kurumu Ezine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  öğrencileri ve öğretmenleri ve Geyikli Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve Ezine Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları katıldılar. Program Gıda İşleme Bölümü Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Şehnaz Özatay’ın tanıtım konuşmalarıyla başladı.  Program kapsamında Gıda İşleme Bölümü öğrencileri 30 iş günü yapmakla zorunlu oldukları ve meslek yüksekokulları için en önemli öğretim basamağı olan tamamlamış oldukları Staj eğitimlerine ait hazırlamış oldukları sunumları gerçekleştirdiler. Konferansta özellikle meslek lisesi öğrencileri ve Gıda İşleme Bölümü 1.sınıf öğrencilerinin bilgi etkileşimi yapabilmeleri hedeflenirken, konferans soru ve cevaplar ile devam etti.  Program, öğrencilere 17-18 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen Geyikli Zeytin Hasat Şenliği katılım sertifikalarının dağıtılmasıyla tamamlanırken, program sonunda Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun S.S. Geyikli Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Tayfur Can’a okulumuza göstermiş oldukları desteklerden dolayı plaket taktim etti. Program sonra öğrenciler katılan konuklara dersleri kapsamında hazırlamış oldukları gıda yeni ürün denemelerini ve çeşitli ikramlarını sunmalarıyla son buldu.  Yeni ürünler konuklar tarafından büyük bir ilgi ve beğeni gördü.