Gıda İşleme Bölümü Öğrencilerimizin TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Proje Başarıları
Gıda İşleme Bölümü Öğrencilerimizin TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Proje Başarıları
Projenin Kabul Edildiği Program Adı |
Proje Başlığı |
Proje Yürütücüsü- Proje Danışmanı |
Süt ve Ürünleri Teknolojisi Pr. |
Farklı Tıbbi ve Aromatik Bitki İçeriğine Sahip Ezine Peynirinden Sağlıklı Atıştırmalık Üretimi |
Şaban EVCİL- Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz ÖZATAY |
Süt ve Ürünleri Teknolojisi Pr. |
Farklı Kurutma İşlemlerinin (Freeze-Dry-Spray-Dry) Kolostrum N-Glikan İçeriğine Etkisinin Araştırılması |
Yücel KURTULUŞ- Doç. Dr. Sercan KARAV |
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Pr. |
Şortening İkamesi Olarak ZeytinyağOleojeli Kullanımı ile Çeşnili Tuzlu Kurabiye Üretilmesi ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi |
Şeyda EKER- Öğr. Gör. Dr. Eda KESKİN USLU |
Gıda İşleme Bölümü Süt ve Ürünleri Teknolojisi ve Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı öğrencileri tarafından, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2. çağrısı ve TÜBİTAK 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2023/2. çağrısına yapılan proje başvuruları desteklenmeye değer bulundu. Öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik eder, akademik başarılarının devamını temenni ederiz. TÜBİTAK tarafından kabul gören proje bilgileri aşağıda sunulmuştur.