Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu / Gıda İşleme Bölümü

Gıda İşleme Programlarını Neden Tercih Etmeliyim?

..

Gıda İşleme Bölümü, Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı ve Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programlarından oluşmaktadır. Üniversite tercihlerinizde bu programlardan birini tercih ederek kariyerimize sağlam adımlar atabiliriz. Programlarımızdan mezun olduğunuzda meslek hayatımızda bizi bekleyenler neler?

Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı

Bu bölümden mezun olanlar Süt ve Ürünleri Teknikeri unvanı alırlar. Bu programı başarıyla tamamlayan Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı mezunları; üniversitelerin ilgili birimleri, fakülteler ve yüksekokullar, resmi kuruluşlar, kamu kuruluşları (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bakanlığa bağlı müdürlükler, İlçe Tarım Müdürlükleri, Hıfzıssıhha vb.) ve özel kuruluşlarda  (Süt sanayinde üretim veya kalite kontrol departmanları, gıda laboratuvarları vb.) iş bulabilmektedirler. Ayrıca alanlarıyla ilgili kendi üretim ünitelerini veya iş yerlerini kurma yeteneğine de sahiptirler. 

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı: 

Bu bölümden mezun olanlar Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Teknikeri unvanı alırlar. Bu programı başarıyla tamamlayan Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı mezunları; üniversitelerin Gıda Mühendisliği Fakültelerinin laboratuvarlarında, Veteriner Fakültelerinin Besin Hijyeni ve Teknolojisi araştırma-uygulama laboratuvarlarında, Sağlık Bilimleri Fakültelerinin beslenme ve diyetetik bölümü laboratuvarlarında, Ziraat Fakültelerinin Tarımsal Biyoteknoloji bölümünün araştırma-uygulama laboratuvarlarında, Fen-Edebiyat Fakültesi biyoloji ve kimya bölümlerinde, meslek yüksekokulları laboratuvar vb. birimlerinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı gıda kontrol genel müdürlüğü laboratuvarlarında, tarımsal işletmelerin il ve ilçe teşkilatlarında, TÜBİTAK, gıda kontrolü ile ilgili özel laboratuvarlarda, özel gıda işletmelerinde, gümrüklerde, Et ve Balık Kurumlarında ve gıdalarla ilgili işletmelerde görev yapabileceklerdir. Gıda mühendislerinin yardımcı elemanı olarak gıdaların üretim, işleme ve kontrolü alanında çalışırlar. Bitkisel ve hayvansal üretim sektöründe kalite kontrol laboratuvarlarında eleman olarak istihdam edilebilirler. Ayrıca, kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşlarda gıdaların mikrobiyolojik analizi ile ilgili laboratuvarlarda çalışma olanağına sahip olabilirler.

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi

Ezine Meslek Yüksekokulu kampüs sınırlarında kurulumu gerçekleşmekte olan Ezine Gıda İhtisas Sanayi Bölgesi bölümümüz için oldukça önemlidir. Kurumlar arası anlaşmalar ile öğrencilerimiz için iş ve staj imkanı sağlanabilecektir. Karşılıklı iş birlikleri ve projeler sayesinde bilimsel ve teknolojik gelişimler elde edilerek Üniversite-Sanayi ortaklığı sağlanabilecektir. 

Ezine Meslek Yüksekokulu ve Bölümümüz İmkanları Neler?

Bölümümüz 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında 50 öğrenci ile öğretim faaliyetlerine başlamıştır. İlk mezunlarını 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında vermiştir. Programın öğretim dili Türkçe’dir.Öğrenim süresi 2 yıldır (4 Yarıyıl). 2 Yıllık Eğitim-Öğretim Programını ve stajlarını başarı ile tamamlayanlara Önlisans Diploması verilir.Yüksekokulumuzda toplam 10 derslik, 2 Bilgisayar Laboratuarı, 1 Konferans Salonu,1 Kütüphane ve 3 Gıda Laboratuvarı ve sosyal amaçlı olarak da 1 Yemekhane, 1 Kantin, 1 Basketbol ve Voleybol Sahası, 1 Futbol Sahası ve 1 Satranç Alanı mevcuttur. Öğrencilerimiz için Futbol, Masa Tenisi, Satranç, Müzik gruplarıyla ilgili faaliyetler, sosyal aktiviteler ve turnuvalar düzenlenmektedir. 

Covid19 Pandemi Sürecinde Eğitim-Öğretim Faaliyetleri:

Bu dönemde Eğitim-Öğretim faaliyetleri uzaktan eğitim ile gerçekleştirilmiştir. Üniversitemiz uzaktan eğitimi en başarılı şekilde gerçekleştiren 2. üniversite seçilmiştir.